TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Rum főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Falutörténet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Híres szülöttek
Civil szervezetek


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Alapadatok
Képviselő-testület
Bizottságok
Meghívó, előterjesztés
Rendeletek
Határozatok
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Óvoda
Iskola
Művelődési ház
Könyvtár
Orvosi rendelés


GAZDASÁG   
Helyi adó
Infrastruktúra
Beruházások
Vállalkozások
Pályázatok
Pénzintézetek
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Polgármesteri köszöntőRum köszönti Önt!Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!Ön, ha olvassa e sorokat, rátalált Rum község weblapjára. Egy több, mint 750 éves település nevében köszöntöm azon mostani és hajdani rumi emberek nevében, akik ezen háromnegyed évezred alatt hitükkel, cselekedeteikkel hozzájárultak ahhoz, hogy ez a község átvészelve a századok viharait, idegen hadak dúlásait, természeti csapásokat, a mai napig fennmaradhatott.

Lehet, hogy elfogult vagyok szűkebb pátriám szépségei, értékei iránt. Lehet, hogy ma már elődeink egynémely tetteit is másképpen ítéljük meg. Ám őseink küzdelmeiről, áldozatvállalásairól, értékeink megteremtésében és megőrzésében kifejtett munkájukról úgy gondolom, soha egyetlen percre sem feledkezhetünk meg. Pedig, ha belegondolunk, ők sem tettek mást, mint kemény küzdelmet vívtak létükért és ezzel mindenkor példát mutattak az éppen felnövekvő nemzedéknek, hogy nekik is legyen erkölcsi tartásuk és erejük a nehézségek vállalásához. Ők azok, akik az eltelt 750 év munkás hétköznapjain, hol keserű, hol önfeledt ünnepein tetteikkel írták a település történelmét, mint ahogyan a ma itt élők is ezt teszik, csak éppen nem gondolnak rá.

Ajánlom a községről szóló adatokat, lapokat mindazoknak, akik szeretnék tudni, honnan erednek gyökereik, akik a múlt értékeiből akarnak és képesek meríteni. Legyenek mindannyian akár szűkebb pátriám lakói, elszármazottak vagy olyanok, akik csak szeretnék megismerni egy értékeire és a környezetére büszke, tevékeny közösség múltját, jelenét, vagy csak ismerkedni akarnak településünkkel.

Beni Ferenc  
polgármester     

oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   


HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


AKTUÁLIS   
Programajánló
Újság


KERESŐ   

GASZTRONÓMIA   
Étterem
Cukrászda
Söröző, borozó


SZÁLLÁS   
Magánszállás


GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail